Recept voor de maand november

GEROOSTERDE GROENTE UIT DE OVEN

Vroeger aten wij onze groente altijd alleen gekookt. Wel lekker maar ook een beetje saai. Groente is zo veelzijdig, je kan er soep van maken, je kan het koken, grillen, stoven of in de oven roosteren. Geroosterde groente uit de oven is niet alleen heel erg lekker, het is ook heel makkelijk om te maken en heel gezond. In de zomer kan je dit doen met uien, courgettes en paprika maar in de winter rooster je bieten, knollen en pompoenen.
Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 pompoen
  • 1 pastinaak
  • 4 rode bieten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el tijm
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een braadslee en giet hier een scheutje olijfolie in.
Schil de pompoen en verwijder de pitten, snij de pompoen in parten, leg de groente in de braadslee.
Schil de bieten en snij deze in parten en leg deze ook in de schaal.
Schil de pastinaak en snij deze in parten.
Plet de knoflooktenen en doe deze in de braadslee.
Besprenkel het geheel met olijfolie en breng het op smaak met peper, zout en tijm.
Rooster de groente in ongeveer 30 minuten gaar.
Geroosterde groente is erg lekker bij couscous.